Image 01 Image 02 Image 03 Image 01 Image 04 Image 05 Image 06 Image 07 Image 101 Image 102 Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 06 Image 07 Image 08 Image 09 Image 10 Image 11 Image 12 Image 13 Image 14 Image 15 Image 16
Birdhouses: for enthusiasts of birds and gardens
Courtyard design: Former Palais Palffy, 1010 Vienna
Private Outdoor Space: 1140 Vienna    best private plot award 07: 2.prize
03 P02 01
previous pause next
aktBild
Courtyard Design
Former Palais Palffy
Wallnerstrasse 6, 1010 Vienna

During the renovation of the former Palais Palffy, the courtyard was surrounded by a new Glass facade. The rooms located with view towards the courtyard were mainly offices. On the ground floor the cafeteria was planned with a wooden patio above water. The look of the courtyard works as a contrast to the new high tech facade. The patio, the water, the stones and the arranged plants were built on the same level. The relaxing sound of the water and the white grit function as a contrast to the dark glass facade.


Press report: Landscape World Magazine 12 2007

Courtyard area
..................
~ 260 m2
Client / responsible authority
..................
Austria / Federal Ministry of Economics and Labour
Construction period
..................
2007
Ablinger, Vedral & Partner ZT GmbH . Architekten . Generalplaner   |  +43 (0)1 979 68 92   |    atelier@a-v.at   |    Legal notice   |   28.6.2017